De perfecte luchtvochtigheid in elke kamer

Je krijgt snel vermoeide ogen, een geïrriteerde huid of hebt over het algemeen moeite om ‘s nachts te slapen? Hoofdpijn is niet langer een uitzondering voor je, maar eerder een bijna dagelijkse marteling? Dan is het waarschijnlijk dat de lucht in je kamer, en dus de lucht die je inademt, te droog is. Vooral in de winter is het binnenklimaat in de meeste ruimtes veel te droog, omdat de verwarming continu draait en de lucht uitdroogt. Een goede luchtbevochtiger kan deze problemen snel oplossen.

Welk model is op dit moment het beste op de markt? In dit artikel geven wij je enkele voorbeelden van goede luchtbevochtigingstoestellen. We geven je ook mee waar je moet opletten bij de aankoop van een nieuw toestel.

De VICTSING 300ml ultrasone luchtbevochtiger voor een aangename geur

In je zoektocht naar goede luchtbevochtigers kom je onvermijdelijk het bedrijf Victsing tegen dat een van de marktleiders is voor hoogwaardige luchtbevochtigers en geurverspreiders. De Victsing 300 ml ultrasone luchtbevochtiger is geen uitzondering, want hij overtuigt op het eerste gezicht door zijn grote en compacte ontwerp. Het waterreservoir dat nodig is voor de productie van nevel, bevat 300 ml, wat een gangbare maat is voor geurverspreiders. Zo kun een ruimte maximaal tien uur lang bevochtigen voordat je de batterij moet opladen.

Het is een geweldige diffuser, die vooral indruk maakt met zijn adembenemend ontwerp, maar ook indruk maakt met zijn functionaliteit.

De Medisana ultrasone kamerbevochtiger

Het is een van de krachtigste modellen. Hij kan tot 230 ml water per uur in de omgeving uitstoten. In combinatie met een watertankinhoud van iets minder dan 4,5 liter leidt dit tot een maximale looptijd van negentien tot twintig uur bij maximaal gebruik. Als je op zoek bent naar een krachtige, stille en efficiënte luchtbevochtiger, dan is dit het juiste toestel voor jou.

De Arendo led-bevochtiger

De Arendo led-bevochtiger is niet echt ruimtebesparend, maar je moet de grote watertank met een sterk volume van 3,5 liter wel ergens neerzetten. Als het gaat om een snelle en effectieve bevochtiging, zijn kamergroottes van twintig tot dertig m² ideaal, terwijl de geurbinding in zijn functie als geurverspreider zelfs in ruimtes van zestig m² nog goed is. Het enige probleem met het toevoegen van essentiële geuroliën is echter de daaropvolgende reiniging van de tank, die je enkele minuten kan kosten. Maar dit is eigenlijk maar een klein probleem. Het is een hoogwaardig model dat kan imponeren met veel functies.

Koop de juiste luchtbevochtiger: De belangrijkste richtlijnen

Er zijn enkele belangrijke richtlijnen waar je rekening mee moet houden als je een goede luchtbevochtiger wilt kopen. Hoewel een prettige kleur of stijlvol ontwerp eeb persoonlijke keuze is, zijn er enkele objectieve eisen waaraan een goede luchtbevochtiger moet voldoen. Wij willen je graag kennis laten maken met deze normen.

De grootte van de kamer

Je moet jezelf de vraag stellen voordat je een luchtbevochtiger koopt: hoe groot is de kamer of zijn de kamers die ik met het apparaat wil bevochtigen? Sommige luchtbevochtigers kunnen maar waternevel leveren aan ruimtes tot twintig m², terwijl andere zelfs grote ruimtes tot zestig m² kunnen bevochtigen. Dus als je een luchtbevochtiger koopt, controleer dan het aangegeven aantal vierkante meters, zodat je een geschikt apparaat koopt.

Het waterreservoir

Elke luchtbevochtiger heeft een waterreservoir om de lucht in een ruimte te bevochtigen, ongeacht de gebruikte techniek. Hoe groter de tank is, hoe langer je de ruimte normaal gesproken van waterdamp kunt voorzien.

De prestaties

Als de grootte en het waterreservoir van het gekozen apparaat geschikt is, moet je nu nadenken over de prestaties van het apparaat. Fabrikanten geven hiervoor een waarde in milliliters/uur. Hoe hoger de waarde, hoe meer lucht je in deze periode kunt bevochtigen. Ook hier is het weer afhankelijk van de situatie waarin je de luchtbevochtiger wilt gebruiken of hoe droog de lucht is die je wilt verversen.

Om de luchtvochtigheid in een ruimte te meten kun je een hygrometer kopen. Dit laat altijd zien hoe droog of vochtig de ruimte op een bepaald moment is.

Het geluid van de luchtbevochtiger

Het is altijd stil bij het eerste gebruik. Dit zegt echter weinig of niets over hoe luid of stil het in volle werking is. Zelfs kleine eentonige geluiden kunnen ervoor zorgen dat het op je zenuwen werkt, vooral ‘s nachts. Denk er altijd aan dat als je de luchtbevochtiger in de slaapkamer wilt gebruiken, deze altijd stiller moet zijn dan veertig dB.

Andere functies en kenmerken

Nadat je deze belangrijke punten bij het apparaat van je keuze hebt gecontroleerd, is het tijd om op zoek te gaan naar extra functies. Zo hebben veel luchtbevochtigers een automatische uitschakelfunctie, wat een van de belangrijkste kenmerken is. Zodra je het gewenste vochtigheidsniveau of een laag waterniveau bereikt hebt, schakelt de luchtbevochtiger automatisch uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.