Efficiënte rijstkoker

De Inventum RK140ZW is een fijne, degelijke rijstkoker die qua afmetingen makkelijk op het aanrecht past, maar groot genoeg is om voor vijf à zes personen rijst te kunnen koken. De rijst is binnen 20 minuten klaar en komt er mooi uit, met onderin dat lekkere krokante korstje. Tevens ziet hij er ook mooi genoeg uit om daarna direct op tafel te zetten.

Ik kreeg de rijstkoker geleverd met twee stoomschalen en een uitneembare stoommand. Een rijstlepel en klein maatbekertje. De rijstkoker heeft naast de kookfunctie ook een stoomfunctie voor groenten, vis en gevogelte. Wat fijn is, is dat ik dus direct wat groenten kan stomen terwijl onderin de rijst aan het koken is. De rijst krijgt hiermee ook een extra smaak impuls.

De warmhoudfunctie is niet alleen handig om je gerecht mee warm te houden, ik gebruik deze functie ook vaak om gerechten uit de koelkast weer even op te warmen. Het eten droogt hiermee namelijk minder snel uit, dan wanneer je het in een pannetje opwarmt op het vuur.

Omdat ik niet alleen rijst wil koken met de rijstkoker, maar er bijvoorbeeld ook cakes in wilt maken en curries, dim sum, appelmoes of zelfs een hele kip, was ik op zoek naar een rijstkoker met genoeg inhoud en mogelijkheden. Deze rijstkoker is hier perfect voor. En ik gebruik hem dan ook bijna elke dag!

Wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is, is de prijs. Je krijgt waar voor je geld en tot nu toe ben ik er heel tevreden over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.