Glasvezelbehang informatie artikel

glasvezelbehang

Ten eerste beantwoorden wij hier de vraag; wat is eigenlijk glasvezelbehang? Het is een behang gemaakt van, de naam zegt het al, glasvezels. Deze vezels zijn eerst met elkaar verweven en vervolgens samengeperst tot een sterk en fijn gaas is ontstaan. Door middel van lokale verdikkingen is er een bepaald structuur in aangebracht. Glasvezelbehang is te verkrijgen in een zigzag-, ruit-, weef-, en visgraatstructuur. Het stevige behang word altijd in het wit geproduceerd maar je kunt het door middel van latex aanpassen in elke kleur die je maar wenst.

De voor- en nadelen

Een groot voordeel van glasvezelbehang is het aanbrengen van het behang. Je kunt het prima zelf! Het werkt bijna hetzelfde als gewoon behangen, alleen breng je in dit geval de lijm aan op de muur in plaats van op het behang. Daarnaast heeft glasvezelbehang de volgende prettige voordelen; het is sterk, scheuroverbruggend, overschilderbaar, duurzaam en vlamvertragend. Heeft dan geen nadelen? Jawel, het is wat lastiger te verwijderen vergeleken met vinylbehang. Ook kan het glasvezel in het behang tot irritatie leiden van de huid, luchtwegen en ogen.

Glasvezelbehang goedkoop?

Hoeveel glasvezelbehang kost hangt af van de dikte en structuur van het behang. De kwaliteit van de ondergrond is bepalend voor welke dikte glasvezelbehang je nodig hebt. Hoe meer scheuren en oneffenheden, hoe dikker uiteraard het behang. Een vierkante meter prijs voor glasvezelbehang ligt zo ongeveer rond de 15 a 20 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.