Kerstbomen brengen sfeer in huis

De maand december is voor veel mensen de gezelligste maand van het jaar, nadat Sinterklaas is geweest, is het tijd om het huis gezellig en feestelijk te versieren met kerstdecoratie. Natuurlijk hoort daar wel een kerstboom bij, de voorpret om een mooie (kunst)boom te kopen en met alle toebehoren, brengt mensen al in een fijne kerstsfeer. Maar waar moet men op letten bij het kopen van de juiste kerstboom? En wordt het een echte of een kunst kerstboom? Wat zijn de voordelen van echte- of kunstbomen?

Echte kerstbomen versus kunstbomen
Met een echte kerstboom moet men er op letten of het wel een mooi exemplaar is, zonder afgebroken takken of kale plekken. Vaak zien ze er bij een tuincentra of kerstboommarkt er mooier uit, dan dat ze thuis aankomen. Hoe groter de boom, hoe lastiger ze te vervoeren zijn. Een echte boom kan veel rommel geven, doordat er naalden en zand in de auto of in huis komen. Na de kerstdagen wordt de boom meestal weer weggegooid Een echte kerstboom ruikt meestal wel lekker en geeft weinig schade aan het milieu.

Een kunstkerstboom is altijd in model, de takken zijn buigzaam en bevatten brandvertragende stoffen, waardoor ze niet snel vlam zullen vatten. Vaak denken mensen dat een kunstkerstboom duurder is dan een echte, maar ze kunnen jaren mee dus goedkoper in verhouding tot een echte. Met een dennenspray kan zelfs een kunstboom lekker ruiken.

Op de website van xmasdeco.nl is er een ruime assortiment aan kunstkerstbomen en staan klaar voor vrijblijvend advies en meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.