Crosstrainer Review: Flow Fitness Glider

Glider crosstrainer

Ik had een Crosstrainer nodig omdat ik door een kleine heupblessure niet altijd meer buiten kan trainen. Nu gebruik ik deze crosstrainer, de Flow Fitness DCT 250i Up, om mijn trainingen aan te vullen en mijn conditie op peil te houden. Dit bevalt heel goed. De crosstrainer belast mijn blessure veel minder dan buiten lopen waardoor ik het langer volhoud en ik voel op de crosstrainer ook minder belasting op mijn knieƫn. Tegelijkertijd merk ik dat wanneer ik wel buiten loop, ik mijn standaard rondje beter volhoud dan toen ik mijn trainingen niet aanvulde met de crosstrainer. Dit vind ik wel belangrijk want als ik na een tijdje te weinig conditie heb om nog een leuk rondje te kunnen lopen, wordt hardlopen meteen een stuk minder leuk.

Ik loop meestal de marathon in New York op de Kinomap van de IConsole. Dit vind ik wel een leuk parcours omdat je langs alle beroemde bezienswaardigheden van New York komt. Ik gebruik soms ook het hartslagprogramma met de lage hartslag, omdat langdurige activiteit met relatief lage hartslag het beste is voor vetverbranding. Ik vind het leuk aan de crosstrainer (Flow Fitness DCT 250i Up) dat hij dit soort extra functionaliteiten heeft, omdat dit het net wat leuker maakt om te trainen en wat extra motivatie geeft op dagen dat je er niet zoveel zin in hebt.

Ik zou iedereen wel ook echt aanraden om ook buiten te blijven lopen, want buitenlucht is goed voor een mens en buiten lopen is ook gewoon leuker en uitdagender, waardoor het volgens mij ook iets gezonder is. Bovendien train je met buiten lopen ook allerlei kleine coƶrdinerende spiertjes die je op de crosstrainer niet gebruikt.

Maar, vergeet ook niet dat buiten hardlopen een enorm belastende sport is voor je gewrichten. Zeker naarmate je ouder wordt, moet je hier rekening mee houden. En een crosstrainer biedt de mogelijkheid om je conditie op peil te houden zonder dat je jezelf zo zwaar hoeft te belasten. Al met al zou ik de Flow Fitness DCT 250i Up crosstrainer zeker aanbevelen voor mensen die een crosstrainer zoeken om hun trainingen aan te vullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.