Trainen wanneer ik wil met de First Degree Fitness E920 Roeitrainer

First Degree Roeitrainer

In mijn studententijd heb ik een periode aan wedstrijdroeien gedaan, maar sinds ik al een tijdje klaar met mijn studie ben en een fulltime baan heb, mis ik het roeien soms nog weleens. Ik ben nog steeds lid van een roeivereniging, maar ik heb niet altijd tijd om erheen te gaan om te trainen. Daarom heb ik vorige maand een roeitrainer besteld bij Fitnessapparaat.nl. Nu kan ik altijd roeien wanneer het me uitkomt!

Ik heb gekozen voor de First Degree Fitness E920 Roeitrainer omdat deze roeitrainer ook bij de roeivereniging gebruikt wordt. Het is niet de allergoedkoopste, maar ik vind hem zeker wel het geld waard. Deze roeitrainer heeft namelijk 20 weerstandslevels die je vooruit of achteruit kunt instellen. Zo kun je dus afwisselen wanneer je aan het trainen bent. Ook kan je hem zowel staand als zittend gebruiken, iets wat ook uniek is ten opzichte van andere roeitrainers die ik gezien heb. Normaal gesproken gebruik je roeitrainers zittend, maar je traint weer andere spieren als je staat. Dit zorgt er dus voor dat ik mijn hele lichaam in conditie kan houden op deze manier! Verder kan je de draaiende crankarm ook helemaal verstellen, zodat ik altijd in mijn ideale houding kan trainen. Mijn ideale trainingshouding kan namelijk verschillen per keer, afhankelijk van welke van mijn spieren er op dat moment vermoeid zijn en ik dus een net wat andere houding aan moet nemen om lekker te kunnen trainen.

Wat ik ook zo fijn vind aan deze roeitrainer is dat je er een First Degree Heart Rate Kit bij kon aanschaffen. Hier zit een borstband bij die je hartslag opmeet en de gegevens laat zien op het schermpje van de roeitrainer. Je kan dus heel precies bijhouden hoe hoog je hartslag gaat. Ik houd dit persoonlijk bij omdat ik graag nog wat kilo’s wil afvallen en dan is het belangrijk dat ik rond de 60 tot 70% van mijn maximale hartslag zit. En last but not least: deze roeitrainer maakt bijna geen geluid! De motor is erg stil, dus mijn vrouw en kinderen hebben er nooit last van als ik ‘s avonds laat nog besluit om even op de roeitrainer te gaan sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.