Woolrich Parka; functioneel & Stevig

Parka Woolrich

Functioneel

Vorig jaar heb ik mezelf een Woolrich parka aangekocht via www.pauw.com om mee te nemen op skireis. De parka past als gegoten, maar laat voldoende ruimte zodat er zich een isolerende laag warme lucht kan vormen tussen je parka en de laag kledij eronder. Ik heb deze parka niet gekocht als fashion statement, maar voor zijn functionaliteit en hier kan ik niet over klagen. Ik heb ooit al duurdere parkas en die lieten toch nog koude lucht binnen. Deze Woolrich parka doet dus gewoon wat je er van zou verwachten. En dat de parka er bovendien nog eens erg goed uitziet, dat is dan mooi meegenomen!

Stevig

Wel zou ik toch nog aanbevelen om een sjaal, dikke trui en extra bescherming voor je gezicht te dragen in erg koude gebieden. De parka doet wat hij moet doen, maar wat extra bescherming kan nooit kwaad! Toen ik online wat informatie zocht over deze parka, las ik dat iemand zei dat de kap van de parka te groot zou zijn. Ik heb de parka toch gekocht en ik kan hier geen klachten over terugvinden. Met behulp van twee touwtjes kun je de kap gewoon zo hard aanspannen als je zelf wil. De meeste warmte verlies je tenslotte via je hoofd en dus is een lekker warme bescherming hier van het grootste belang. Het materiaal waaruit deze parka bestaat is stevig en voelt comfortabel aan. Je krijgt dus duidelijk waar voor je geld. Ik heb een stevige val in de sneeuw gemaakt tijdens mijn reis. Mijn broek vertoonde enkele scheuren maar aan de jas was niets te zien. En maak je maar geen zorgen, ik heb niets gebroken. Als ik ooit weer eens toe ben aan een nieuwe parka, dan wordt het er weer eentje van WOolrich, dat staat vast!

Leave a Reply

Your email address will not be published.